Tuesday, November 16, 2010

Fish Feeding


We went for breakfast on Sun morning at Laman Seri, and as usual Adam will spent most of his time playing around the beautiful landscape over there..

He was so happy and fully energetic that morning..
and before we went back, Mr Hubby sempat pergi beli roti kat kedai Mesra to feed the fishes at fish pond nearby..

It was the 1st experience for Adam to feed fish and we were so happy to see him super excited when the fish open big mouth to catch the bread..
* teringat time Adam baby, his papa used to call him fishmouth,sb bila Adam nk bfeed, mmg bukak big mouth..lahir2 dah reti practice fishmouth ..hehehe ;)

Dalam duk bagi fish makan, sempat jugak dia mintak papa dia feed dia..
Agaknye Adam kata, bazir bagi ikan makan..baik aku makan jgak..hehehehe





Sun morning @ fish pond Laman Seri...






Adam nak tahu...ms mommy time dating ngan papa kt UTM dulu2, 
mmg selalu ikut papa fish feeding kt tasik UTM..
Even dah keje pun selalu ke tasik Putrajaya bg ikan makan..
Dah hobby papa awak Adam....turun kt Adam plak ;)


We managed to captured video while Adam bz feeding the fishes..
Enjoy!!

video

6 comments:

Nadine said...

Hihihi, siap gelak2 lagi Adam. Suka betul dia dpt feed the fishes :)

MOMMY NADIA said...

Itupun Nad, Adam gelak ngade2..time mula2 dia tgk fish bukak mulut besar2..gelak terkejut dia kelakar betul..tp tak sempat nak captured!

Faaz pernah feed fish?

mommaholicSURI said...

Laman Seri punya landscape memang Terbaek!! :) Oman kalau pegi sana pun mesti nak main kat situ. One day i akan bawak dia fish feeding gak . Mesti dia excited mcm Adam. :)

Nadine said...

Hihi, Faaz dr kecik lagi itulah aktiviti dia, tolong nani dia feed ikan koi dlm pond dpn rumah :)
pernah tau tercurah satu botol makanan ikan dlm pond tu. hehehe...fyi, PIL I mmg suka fish you :)

Hana Ibrahim said...

comelnya Adam...

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
Setuju babe!!
Nyaman betul kalau minum pagi ke petang ke kat sane..
yg penting sentiasa teduh aje kan..
try bawak Oman kat fish pond tu mesti dia suke! ;)

****
Nadine,
Itulah, mcm u pernah post entry pasal faaz feed fish kan..
hehehe, so cute,dia tercurah semua makanan tu..kenyanglah fish dlm pond tu..
kalaulah Adam ade aquarium at home,mesti keje duk bg ikan makan aje..;)

****
Hana,
tq babe ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...