Tuesday, September 21, 2010

back to surface...

Hi everyone..
Finally I'm back..
Dah lama rase tak tulis blog, rase kekok plak..
Sementara nak tgu Mr Hubby dtg, boleh lah rasenye update apa yg patut..
Konon plan nak write entry today, tp since yesterday till tomorrow ada audit, so keje belambak lah sket, tak sempat..
Alih2 bukak blog this evening..mak aii,gelapnye rumah!!

Ingatkan rumah dah kena sabotag..rupanye template lama dah hilang..
So Mr hubby yg baik hati tolong tukar template baru..
Skali gelap lah bie..so I kena tkr jgak..not so nice dear!

Bila bukak balik leelou blog tu, rupanya dia dah bagi warning, ada probelm with photobucket..
Cuma I tak ter"update"..
so happy bila finally bila bloeh dapat balik the birdie template..
alih2 bila dah install semua..bnyk plak widget yg tak compatible!cit!
Mencabar sungguh utk mommy yg buta IT mcm I ni..geram nye!!

So dear fren..matlamat nak update cite time Raya kena postpone smp blog kembali pulih..
u all buat tak nampk lah ek..mane2 I tak adjust lagik tu..
Semua ksong..bnyk keje plak nak kena buat link balik.
Adoi baru semngat nk berblog balik ni..

Neway, just to update about myself..skrang masih dalam keadaan mabok2!
Tp dah better sket..
Cuma mencabar sket bila time breastfeeding..nnt I update this story too!
Makan dah ok sket..dh boleh g keje .. yg penting tak sabar nak beraya kat sini plak..
So siapa2 yg ada open house sila jemput saya k!
I have 9 free months to eat!!!yeay!!!

ok gtg, Mr Hubby dah cal..
See ya..

10 comments:

Hanis MY said...

Nadiaaa..good to hear from u, huhu same thing happened to me, itulah susah betul bila buta it ni kan..

Nadine said...

Nad, ur back! Yay!! I miss u!! :)

Syukur you dah ok sket. Pasni blehla aktif blogging semula. I'm sure all ur readers eager to hear more about u and ur fam..lama I x tgk gamba Adam Mikhail. Rindu ok.

Take care dear!


Psst, preggy tummy dh nampak blum? hihi..

MOMMY NADIA said...

Hanis,
tq..
itu lah pasal Hanis..kita yg tak berapa nak bagus IT ni..pening jugok dibuatnye..bnyk keje plak nak kena buat!..
tkpe lah slow2 ;)hehehe

****
Nadine,
thanks dear..
Itulah bnyk miss cite best korang..dah ok sket ni boleh lah speed up sket..
betul u, bnyk pending story to update..tak tahu nak start dr mane dah..nanti lah..slow2 I update ek..

u too dear..dont forget to update story Raya..Faaz so hensem in grey b.melayu suit ..geram!!

preggy tummy belum lagik..duk muntah aje, berat badan susut..tp yg perut boncit sblm preggy tu masih ada lagi...hahhaah..bak kata Nuurill dah jadik perut kekal...hikhikhik ;)

RuZaNNa said...

Welcome Back Mommy!
I love pregnancy esp after the loya2 period.. kan? hehhee..
Take good care still until you are really well :)

peah @ peps said...

hellew mommynadia...waiting for ur new post...:)

dyana "his other half" said...

hai nadia,
i selalu baca ur blog. got your link through my uni friend's blog, nadine :).

i like to read ur breastfeeding journey. kagum u boleh breastfeed adam without campur any FM and adam pun membesar bagai johan :). as for me, susu i cukup for hadif tapi paed advice me to add FM since dia 13months. paed kata hadif ringan n maybe my milk tak cukup vitamin for him. sedih :(.

nanti jgn lupa update about ur breasfedding journey while pregnant eh. it will be helpful for me. kot2 la i ter"pregnant" time breastfeed hadif gak ke. hehe.

Thara said...

yeay, mommy nadia is back to blogging! cant wait to hear more updates from you! i selalu jugak jengah blog u sblm ni, tapi keciwa psl tade update2 baru mcm sblm ni. :P cepat2 carik your "blogging mojo" and blog frequently as before ok! take care! :)

mommaholicSURI said...

En En.. glad that you are back! :)
Update-update blog selalu kay dear.
Between, cemanala Adam bila dapat tau dia nak dapat adik ye? hihi

MOMMY NADIA said...

Anne,
thanks dear..
betul2..Alhamdulillah..skrang ni dah ok sket..selera dah bertambh..
but yet dear, 2nd pregnancy agak mencabar..salute those yg dah experienced thru..
I'll share the story then..

****
peah..
thanks babe..InsyaAllah to keep this blog updated regularly after this..
skrang duk sebbok nak adjust2 link2 yg dah hilang..huhuhu

MOMMY NADIA said...

dyana,
hi..yeap selalu nmpk u at nadine's..
btw welcome..;)

ala biasa2 aje..ramai lagik mommies yg committed!
tp dyana still bf kan?its gud at least hadif still rs susu mommy dia kan..

yeap..nanti Nadia update cite bf ms pegnent..sb sgt2 mencabar!

keep coming to my page dear ;)

***
Thara,
owh dear..siannye..I mmg malas sgt nak update time tgh terok nausea..
but now I think the blogging mojo tu dah ada..
cuma take times to adjust blog yg mane patut dulu..
sepah2 blog dah bersawang katakan..
hehhehe;)

****
Nuurill,
InsyaAllah..
owh awal2 dulu Adam tak boleh terima kenytaan..kalau I bgtau ada baby inside my tummy..dgn gaya tngan sekali muka berkerut ckp "NO NO!!"..
huh seddey betol..
but now..he seems to accept the fact dia nak jadik "abam"..hehehe ;)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...