Thursday, December 30, 2010

first time..

So far as I remembered, after delivered Adam and started working back after 4months maternity leave..
There was only once I need to overnight during the new executive teambuilding..
Itupun, habis 1 family angkut bawak pergi PD..
I booked 1 extra room for my hubby, my mom n bro, so that I can bring Adam along..
Same goes to my hubby, kalau outstation pun abis jauh kat Tg Malim tu hah..
* teringin jgak nak follow kalau dapat pergi Japan ke Korea ke plak..huhuhu ;)

And for the first time in 2yrs, suddenly my hubby need to do a vendor visit at Singapore, 2 ari je pun...
Due to the last minute plan, tak dapat lah I ngan Adam nak ikut skali..
I was tight with a lot of works to be settle in this few weeks..waaaa!!!
Bestnye kalau dapat ikut, bolehlah ber"new year" kat Singapore..huhuhuhu ;'(




It was so difficult to convince my hubby that we will doing OK!
Maybe sb I tgh preggy, so Mr Hubby sangat lah berat hati nak tinggal kami 2 beranak..
I said, it should be ok..we will doing fine..Adam kan goodboy..
* walaupun dia sgt lah active skrang!!
And I tried to gv example of other mommies yg sgt independent..2 days would be small matter for us..;)
* dalam hati..risau jgak..Adam karang membuli mommy dia habis!!
Sb nak sedapkan hati Mr Hubby..I followed all of his plan to ensure the 2 days will be a smooth sailing..
Mr Hubby dah ready 2 set of completed nursery thingy for Adam to be prepared in car, and siap bg flow what to do after pick up and during morning to send him to nursery..
Layan aje lah En Bie ni..

So yesterday, was the day..
At 5.30 pm on the dot, I was ready to pick up Adam..
Adam takde la terkejut tgk mommy dtg sorang2..sb dah biasa pun pick up dia sorang2 before..
So all the way back, Adam was doing good..
Sb dah bagi bekal toy dia main dalam keta..
Cuma bila time nak naik rumah, suka dia buli mommy ajak jalan depan nursery kat my apartment tu..
Pusing jauh sket lah..

That night...we're both watching final AFF Suzuki Cup together..
Adam pun lil bit excited sb nmpk bola..
Mulalah dia menjerit goal2..walaupun game baru nak start..
Agaknye dia teringat time watched final on last Sun with his papa n his uncle..
By the time Malaysia scored the 1st goal..mommy yg tiba2 dpt extra energy terus melompat..
* tolong jangan imagine rupa mak buyung yg tgh melompat..dah mcm gaya ape rupanye yer!!
Adam at first was a lil bit shocked, sb that time dia tgh syok main ngan toy dia..
and then kami berdua menari-nari depan tv sb happy sgt M'sia menang!!!

Almaklumlah..this is the 1st time to bring the prestigue cup to M'sia..
Neway..Congrats to Malaysia Team..u guys mmg rock!!
I really adore the goalie yg mmg tangkas menepis serangan drp team Indo..
And semua goals mmg cantik..takde lah stakat goal nasib kan..
So Indo..please stop all the speculations..
They deserved to win after all the hard works!!



Go Go Tiger!!


As usual, night would be a lil bit troublesome for us..
Lately ni, Adam asyik terjaga tengah malam, mulalah dia mintak berbagai2..
And last night was a funny one..
Bila dia berjaga tgh malam..to stop him from keep crying merengek2, I offered him to bf..
Dalam mata tertutup, bola dia tepis tangan I sambil kata "No, No..cicak yuck!!"
Hahahaha..Adam mmg tak geli sgt bila tengok cicak..
Actually before went to sleep, I ada cakap kt dia, at my nipp ada cicak..langsung dia tidur tanpa bf..hehehehe ;)
* bie..mommy berjaya!!
This morning pergi keje pun, Adam gv a good cooperation..
Alhamdulillah..

"Bie..dont worry..
We're doing well sepanjang papa takde..cepat2 balik..Adam miss u so much"..

p/s : yeay esok cuti..
Happy Holidays everyone and Happy New Year 2011..
pssstttt, azam tahun baru dah ready???

14 comments:

Nadine said...

Hehehe, comellah Adam. Geli cicak yer :D

Babe, I understand ur disappointment tak dpt ikut ur hubby OT. I used to get that too, until dpt ikut dia first time haritu.I believe, u pun akan dpt ur chance nanti, insyaAllah. Mana tau dpt ikut tempat lagi best ke kan..oh seronoknya.

Hopefully everything goes well. Satu hari lagi je kan. Adam be a good boy ok ;)

Have a lovely long weekend Nadia, Happy New Year!! :)

SyahNas80 @ Nana said...

adam good boylah.. hehe

ye ar frust betul tak dapat pegi kan? kalau tau esok (jumaat cuti..) dah lama join g singapore.. takpe..next time kite g sana sekali ngan universal studio k..

anyway take care ok :)

ishamizu said...

Well mmg bangga kn Malaysia mng..lawan plak bkn calang2 punye team. ;p

Nway, u tk care tau..mujur 2hari je ur husben pg OT..peknen2 dgn ank yg aktiF mmg la mcabar..but i know u can handle it dear! :)

MOMMY NADIA said...

Nadine,
Takpe lah..last min plan, mcm nak apply cuti ek..
at least dpt cuti esok pun dah ok kan!!hehehe..

a'a Adam skrang tak suka cicak, geli sgt kalau kita mention pasal cicak kat dia...hehehe ;)

Happy New Year to u too Nad!

****
Nana,
Itulah..
baru ckp last week..mane nak sempat ek..
takpe lah..kasi chance mereka berbujang..;)

****
Izu,
Itulah..bangga sgt kan..
Specially Indon dah lama sgt kempunan piala tu jgak..

InsyaAllah..itulah..kalau 1 week, I serrender jgak u!

Hanis MY said...

yeayyy Adam good boy, take care ye Nadia...hanis yg takde anak ni pun kalau hubby g conf yg takleh ikut sama rs cm nk nangis duk umah srg2 huhu..

Farah said...

happy new year nadia!

budak kecik memang suke buli mama die..afif pon sama.

Thara said...

awww hang in there babe! pejam celik pejam celik, nanti harith sampai la tu! whatever it is, i am extremely impressed with u! the fact that ure handling adam all alone over there, is simply impressive! takpe, besa pengorbanan u ni babe. hint2 la abe we belikan handbag satu ke apa dari sana :P do take care of urself, and have a great new year!

ps : org kata kalau kene tinggal husband even for a few days, confirm turun berat badan (mcm i dulu hehe :P) tapi for ur case, make sure berat TAK turun ok! baby needs the extra fluid & food! :P

mommaholicSURI said...

Adam!!!! Aunty sudah jumpa geng!!! =D..

Babe, i TAKOT + GELI kat cicak hokeh!! sebab tula masa kat sekolah dulu diorang panggil i.. Che' CHARQUE. ahahaha.

Waaaa.. Adam's behaving so well masa papa xde yer? good boy! I dulu pun pernah tinggal berdua dengan Oman. Masa tu Oman baru 3 bulan. hihi. Armi pergi Bandung. Alhamdulillah managed to handle Oman alone. Insya Allah, selalunya bila tiba waktunya, kita akan jadi independent and everything will be under control. :)

Happy new year babe!!

RuZaNNa said...

Ohh the cicak thing is so cute!

There's always a 1st time to a new experience.. lepas dah laluinya mesti tak percaya you can do take care of adam alone.. kan? good job nadia :)

hushuss said...

Bagus la Adam, geli cicak sama dgn Aunty Huspa. hehehe...menjadi pulak eh trick Nadia.

2 hari cepat ja Nadia, Insyallah, selalunya anak2 akan paham klu salah sorang parent saja available utk jaga. mcm huspa dulu, sebulan handle hazrat without his papa. Alhamdullilah, everything went well. Allah akan menguji kita dgn perkara yang kita mampu sahaja..

airin diana said...

ala sian mommy nadia kena tinggal. best tuh gi spore.. takpe2, Puan punya pasal..hehe

oh, nadia tgk bola sorang2 ke? patut join airin skali menjerit2..eheh. sampai lissa yg tengah tido lena pun terkejut. tp mmg apt kite mlm tu meriah ya amat!bising betul.. tp best la msia bleh menang. and sungguh la mantap our goalkeeper. if not, dah byk bolos dah. but the best thing ever was we were awarded with public holiday on Friday ;)

MOMMY NADIA said...

Hanis,
ololo..lain kali kalu hubby jalan, pastikan ikut tau!!
lagipun best what, me too next time wont miss lagik!!

***
Farah,
yeap..Happy New Year to u too..

a'a kan..nadia rs bdak2 mmg suka buli mommy dia instead his papa kan ;)

***
Thara,
Itulah..tak lama pon..malu je kecoh2 hehe ;)
harith yg risau lebih actually..
tu lah sb dia kejap je kat S'pore, tak sempat nak jalan2 sgt..
no pressie dear..waaaa!!;)

a'a babe,kalau I tak preggy best kan boleh lose weight..hehehe ;)

MOMMY NADIA said...

Nuurill,
We just discover Adam takut cicak hahaha..mommy dia pun..
mmg geli sgt!

yelah..Alhamdulillah eveything went smoothly..
Adam pun agaknye paham,bila papa dia takde tak meragam sgt..ok cool jer..
apalagik babe, I bribe ngan barney la...hahaha ;)

happy new year to u too..;)

****
Anne,
Seriously Nadia kagum Anne boleh handle Imran alone before..
so true,bila dah faced semua ni, br confident that I can handle him alone too..
2,3 hari ok lagik..kalau lama sgt, pening jgak kut..hahahaa!!!

tp Anne, bab cicak tu..it just working on 1st 2,3 days aje..
skrang kalau tgh mlm, time mata tutup dah tak ingat dah..still nak bf jgak...huhuhu..tension!

MOMMY NADIA said...

Huss,
wah sebulan tu Huss..bravo!
yelah Huss..Syukur semuanye ok ;)
trick tu kejap je jalan Huss..
huhuhu..

***
Airin,
yela..kalau boleh nak g salam ngan semua player..sb u all kitoang dpt cuti..hahahaha..sgt best!!

hahaha..sian Lissa,mesti terkejut Lissa dgr mommy menjerit ek..;)

penat sgt..lately ni bnyk keje, pasal campaign tu lah..tension!!
dah lah buat sorang2..waaaa...help me!!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...