Wednesday, August 21, 2013

Kids learnt a lot of new things at kampong..


Balik kampong always be fun and full memories for my kids. I love to see how they enjoy the precious moments and gained lot of new experiences there. Sgt bernilai untuk budak bandar specially yg duduk rumah tak pijak tanah ni..hihi. One of my dad's routines bila cucu-cucu balik kampong, *of course sb si bambam sibuk ajak naik motor pusing kampong*..they also learnt alot of new things, sb my dad akan bawak diorang tgk ayam, itik, lembu dan seangkatan dengannya. Mesti fun tengok real, dekat plak kan. Since my parents house tak berapa nak kampung sb we all pun duduk kawasan perumahan, bila balik kampung my nenek dekat Besut, Terengganu, makin seronok lah dua beradik ni. Enjoy the nature..

Some photos for this year Eid at Besut..

Dapat tengok dekat pokok rambutan..

Boleh petik and makan fresh lagi kan..

"Eysu Hekal, petik satu for Ryan plishhhh"

Being an animal lover, Adam will always enjoy time balik Besut. Kalau sebelum ni main dengan kuda, tahun ni dikejarnye anak kambing. Lintang pukang lari kambing tu..



"Ala nape lari..Adam nak bagi makan rambutan lah goat!! =)"


Kejar ayam..

Si bambam pun boleh tahan..
Sakan kejar kambing, jatuh dalam lumpur abis seluar kasut semua..
Takpe lah..sekali sekala kan.. 


Yeahhh mommy!

Its a good exposure for children to learn and love our nature..

6 comments:

kakinakl.com said...

Selamat hari raya nadia
Aiseymen tak jumpa lah nak ambik gambar kat mydin masa bulan puasa..gelak tenguk telatah anak-anak kamu masa kat situ

Yee Ling said...

I like the kejar kambing and ayam part..aahhah

Mummydearie said...

Betul tu. Anak2 bandar ni tak kenal nature langsung. My little boy panggil semua pet animals yg dia nampak 'dog' Kesian betul.

mommyNadia said...

Selamat Hari Raya Kak Ina..
Ye lah akak, tak dan nak snap pic dgn akak, anak2 sy aktif semuanya, mana boleh duduk diam2 hehe..
Hopefully boleh jumpa lagi lepas ni, dah duduk jauh mesti dah tak ber event sgt kan..huhu sedih =(

mommyNadia said...

Hi Yee Ling..
Haha kan..kesian tgk kambing kena kejar..mmg funny! =)

mommyNadia said...

Betul Mummydearie..
My fren pernah cite anak sedara dia tny ayah dia kenapa lembu kat M'sia semua tak pakai baju?haha sb depa duk selalu tgk gmbr lembu overseas hitam putih bertompok tu kan..kesian..=)

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...