Tuesday, June 4, 2013

Short Getaway to Golden Palm Tree, Bagan Lalang.


A short and well-planned getaway supposed to be. Yet, since I made booking 2 months earlier, and suddenly the date booked was few days before general election, 5th May 2013. *ye cite bulan lepas yer* So, turned up instead of having long holidays at Terengganu, we all turun pergi Bagan Lalang first baru balik Terengganu. Kalau satu jalan takpe lah kan, ni berpatah balik. Takpe, yg penting free getaway and tempat best! I loike!!!

Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa ni located at Bagan Lalang, Sepang..
Uihh jauh jugak nak sampai masuk ke dalam nun baru jumpa Pantai Bagan Lalang..
Owh, for those yg tak pernah smp, tempat dia tak de lah dekat sgt dengan Gold Coast Morib tu..
Yg tu lagik dekat datang dr Banting..yg ni lalu kut Sungai Pelek..

Ok, we all checked petang, around 4pm..
Lambat tak delah sgt sebab check in dia pukul 3pm..
Apelah kan, kalau bayar kan dah rugi sejam..
Biasakan 2pm..


We all stayed at Travelers Palm Villa...
*the cheapest of all villas pun hehehe*

The comfy bed..


Nice view, mengadap selat!


Bathroom but without jacuzzi..
=(


And nice day bed..
Overall design memang tip top..
Bali style gtu..

Kalau tengok villa yg mahal2, atap2 dia lagi special, siap ada bau gtu..
Lagi mahal, lagi hujung villa dia..
haa..lagi penatlah nak menapak!


Tu dia..hujung sane..
Sanggup?? Tak sanggup mak!
The main transportation dekat sini adalah buggy specially yg ada anak kecil nak bawak stroller bagai kan..
So beratur lah setiap kali naik buggy tu..and nak ke parking pun naik van pulak..
*eh orang bagi free pun bising jugak =)*
Pehhh!

Yet, we had a good stay...
*forgot about transp wise*
Awal2 lagik dah plan activities kat pantai..
Budak2 memang suka main pantai..

One of them..
I buat treasure hunt by beach gtu..
Cari ape yg selalu jumpa dekat pantai..



"Yes mommy!! We're ready!!"


Kutip jgn tak kutip bunga tu..


Ni private beach resort ni..
Plan konon nak ajak diorang kutip sampah..
Sayangilah pantai anda lah konon2..
Sekali bersih betul, susah jgak nak jumpa plastik ke botol..hihihi..


Berehat sebentar ye mommy!
=)


Lepas tu, main pasir..
Fave diorang!



Wonder what the 3 boys doing??
Yeap, diorang duk tangkap baby crabs tu..


Pastu simpan dalam bekas tu..
Next day lepas dr balcony bilik, Adam cry sb takut baby crab tak jumpa mommy dia..
Aww you so sweet lah Abg Adam..

Hidup tau..
Ketam ni..ke ape namanye?

Yg kecik mmg paling enjoy..
Berlari2 main pasir..
Kebetulan air surut, lagi syok lah diorang ni..
Enjoy sungguh!!

Opps!

We had dinner at their cafe, not bad..
Don't worry, kalau nak makan kat luar, kat tepi pantai tu bnyk seafood restoran..
Kedai2 masak Thailand tu..
Harga pun murah and reasonable..
But we decided to eat at their cafe, since tomorrow nak travel jauh kan..
Balik bilik and sleep early..


Btw, that was the buggy yg I citer tadi...
And the atap nipah Bali style..
Mmg cantik sgt!


Yg dua tingakt ni traveller villa punya..
Kalau yg single villa lagik mahal..



Kalau pergi honeymonn, jalan jauh pun takpe..
Kan kan?? Feeling gitu sambil2 tengok sunset kan..

Our night activity before sleep..




*buat2 rajin amik nak masuk blog yer..hiihihihi*

We planned for go karting session on the next morning..
Weather not permitted..
Instead, we just chilled at room and checked out early for the long journey to Terengganu..
*yes, even more excited balik kampung okeh*

Apapun, we had great stay..
Not so many guests, ramai foreigner je..
Sure, it good place for a short stay!


Will come back again soon...
*bukak Groupon carik great deal yeha!!*

=)

7 comments:

Nadine said...

Dah dua kali i pegi sana, tapi tak stay at the resort, tapi pegi makan seafood je. rugi u tak try, restoran senandung malam kat situ. sgt sedap seafood dia, especially kuah kicap cicah ikan bakar dia. fuuh, terangkat babe! hihi...

anyway, aunty nak pujilah the boys, tak geli dgn anak ketam tu. aunty dulu adam & ryan, dah darjah 6 pun arwah abah kena dukung nak mandi laut sbb geli nak jalan atas pantai..dulu2 atas pantai bnyk anak ketam! :D

p.s: babe, i rasa ada typo error. it should be getaway, not gateway :)

D Yatie said...

Okay. Awesome! N will be in my list. Hahaha.

aThidEaN said...

nice resort. kena masuk list ni

mommyNadia said...

Nadine,
Kahkahkah typo error ke mmg salah eja ni =( Bnyk plak tu. Marah ni spelling checker tak detect plak tu. Kalau publish entry tak check dulu selalu mcm tu. Thanks babe. U know what I check all my entries balik taw, bnyk jugak salah eja, skjp get skjp gate..ikut taip aje..My fault!=)

Anyway,I tahu tmpt Senandung Malam tu, sebelum ni pernah dah makan kat area tu, tapi sblm tu pergi, kedai tu pun tutup. So tak merasa lah SM tu..

Mmg bnyk sgt anak ketam tu..And ryan paling sempi u, dia boleh pegang tak takut langsung! Mommy dia pun takut, takut kena gigit.

mommyNadia said...

Yatie,
Yes, a must!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cantik tempat nya..

gps ryanna said...

Definitely a grand stay! Experience it yourself at YOUR getaway at the Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa with a discount of more than 50% – only RM 350 nett!! Visit http://goldenpalmtreediscounts.blogspot.com and drop me a comment! Thank you!

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...