Thursday, October 28, 2010

" tain tain "

Sambungan kepada entry lepas..
Still remember when I said that we brought Adam to a place that he would amazed with..
hahhaa..is the " tain tain"..his words for train..
Did I told u that Adam now obsessed with airplane and train..
Kalau tgk from our balcony comuter yg lalu tu dia dah cukup excited..
Just imagine kalau dah duduk kat dalam..
So since dah ada kt KLCC, we just proceed to lrt station, plan bawak Adam jalan2 naik lrt..
Yelah kan kalau naik komuter..I pun boleh tido kat dalam tu.plus scenery pun kurang best...



After had lunch at KLCC, Adam took his afternoon nap..
deep sleep lah since penat betul tadi kat Aquaria..
So, we had solat and proceed to lrt station..




Kitorang biar je Adam tido dulu since kalau dia kejut karang lain jadiknye..
So we decided to go to KL Sentral and have our teh tarik overthere..







Saje je actually kami biar Adam tido..
maklumlah mommy n papa nk layan feeling time bercintan dulu..
dtg minum2 kat sini..

 



Few minutes later, the big boy fully awake..
Sgt fresh and energized..dah fully recharge kan..

 



From this corner he can see the lrt yg kuar masuk to the station..
Apelah menjerit lah dia excited..
"mommy mommy...tain tain..."



Ah imagine plak bila dah smp sini..train tu depan mata..
Kami tergelak tgk Adam yg speechless tgk train..
Amazed!





Tgk muka dia bila dah naik..
Macam takutkan..
At first ingat kan dia takut jugak..
Sb diam betul..
Specially when my hubby bawak dia ke last couch..
so that he san see the rail and the other lrt passed by..
Amazed u!!




Then we put him on the seat..
On the way back to KLCC..(we proceed to UM first and patah balik..)
Mujur tak ramai orang..
With the nice scenery..tgk mosque..cars..building from hi place..
We know that he was so happy and amazed with this trip..
Bila smp KLCC, when we stepped out from the lrt..
Adam terus berbunyi..."duduk..duduk.."
Yes..he was so happy with this trip!
Next time yea Adam..

8 comments:

airin diana said...

eii. cutenye adam with the word tain tu!
agak gagah gak harith bawa adam ye, nadia.
nadia, so sweet pic both of you over the mirror tu.
tak penah terpikey nak bawa lissa naik lrt. good idea ;)

Nadine said...

"Tain""Tain"?! Sooo cute! :)

Ala sweetla you all, siap boleh tunggu Adam tido n bangun balik semula. Adam, kalau Adam baca ni, aunty nak ckp betapa untungnya Adam ade loving parents mcm ni. Adam mesti keep on becoming good boy and good abg soon ok :)

Faaz pun loves train besides car. This week, I tiap2 hari sent Fadzil to LRT KJ for works tau. Nanti petang I balik rumah dulu and ambil Faaz to fetch Fadzil sbb nak kasi dia tgk LRT (tak dpt train LRT tu pun jadi kan. hihi). Kalau nampak LRT otw tu, mmg dia duk jerit2 la suh kita tgk skali. Nanti one day nak bawak gakla dia naik LRT :)

RuZaNNa said...

Nadia pergi ni bile? mcm tak ramai org pun.. mesti masa bukan peak hour kan?
Rilek aje adam tido dalam stroller sampai naik turun train pun tak sedar hehhe..
Dr rumah my mom boleh dgr and nampak the lrt lalu.. so imran setiap kali dgr mmg akan ckp 'cho cho train'.. and kalau gi round2 mmg kena lalu kat lrt KJ tuh and tunggu train lalu.. mcm faaz gak la.. menjerit2 bila nampak..
And since dah dekat, there's this one night ikhwan and i took imran on lrt ride.. tp imran takut sbb bunyi die bising kan.. on the way back baru die rilek skit.. tp malam so tak nampak pape sgtlah.. should do the train ride again next time nih.. heheh

mommaholicSURI said...

Hehehe. Bestnyer!! sebut pasal 'Tain' ni.. hmm.. teringat pulak first time dating ngan Armi, we naik LRT pegi KLCC.. wah! hahaha...

Wowee! bestnyer Adam dapat naim Tain!! :) Dah la dia obses kan dengan Tain . hihi. Macam Oman, dia sangat obses dengan Vom Vom.. tapi kan, bila bawak naik atas VomVOm..menjerit2 tanak. Dia takut!! hahaha. RUpanya dia suka tengok je.

Adam suka Aeroplane jugak ek you? sama la dengan Oman. Tapi baru-baru ni Oman x suka dah Aeroplane. I made aeroplane from his LEGO pun dia jerit2 takmo.. sebab apa tau, sebab dia takut i naik aeroplane tinggal dia lagi.. Ala shiannnn...

Adam dapat pergi Aquaria dah!! Oh bestnyer. I x bawak lagi Oman pergi you. For sure nak kene bawak dia one day nanti. :)

So, Adam, nanti hari Sabtu kita jumpa k. Happy Birthday, Darling!! :)

MOMMY NADIA said...

Airin,
dah besar sket br pandai sebut train..kalau tak disebutnye airorry..ntah cmne dia reka dpt word tu..
haha..berat jgak tp takpelah biar harith exercise..trn lemak kt perut tuh..

***
Nadine,
Itulah kan Nad..kadang seronok bila tgk our kid happy..
specially to the things yg diorang obsessed kan..
I think u shud really bring Faaz for the train ride one day..
sure dia appreciate it so much..
at first maybe takut2..dah lame sket..nak selalu!!
itu pun payah jgak ;)

MOMMY NADIA said...

Anne,
It was Sun..on his b'day 17 Oct..
odw back to KLCC mmg tak ramai org ..tu yg best..
time naik mmg Adam tidur..bila bunyi bising dia bukak mata..tp sb penat sgt dia tak mampu nak bgn..
that was so funny that time..

ooo..same to Adam lah..mmg diam jer..takut cmpr excited kut!!
now I wonder kalau bawak naik flight mcm..tgk airplane excited..buat menjerit time nak take off..abis!;)

***
Nuurill,
Itulah..bila naik lrt..me n hubby yg bnyk duk mengimbas time dating dulu2...hehehe ;)

Ala sian kan..mesti Oman kata airplane selalu bawak mama dia lari..itu yg dia tak suka...
shud bring Oman jalan2 naik flight plak ..hehehehe
Adam smp skrang takut vom vom..letak ok lagik, start je nangis..pelik betul ;)

babe..it is Sun ok..
c ya!

roziah said...

happy birthday Adam !!..same age la Adam ngan anak Kak Roziah yg 2nd Nadia. Farhan 15th April, satu melaka cuti utk dia..sbb cuti Melaka Bandaraya Bersejarah..hehehe..

irradhil said...

cute la adam ni...

irra penah bwk esya n dina naik train.tp yg KTM punyer jer la.from pmas to k.krai.45 minit jer.she's so excited..kelakar pn ader.she keep asking for the train although she was already on board.heheheeh.agaknyer sbb dh masuk dlm perut train so xnmpkla train yg pnjng tu.hehehe

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...