Sunday, March 24, 2013

His drawing and coloring activity..


Lately ni I nmpk Adam dah showed some improvement on coloring activity. In fact dah rajin nak buat2 drawing pun. Syukur. Seriously risau sgt takut terikut mommy dia yg tak berapa nak pandai art ni *tangan keras*. Even auntie at his school also mentioned that Adam not paying so much attention when everyone do coloring activity. So I took initiative to train and bagi sikit minat for art work ni. Kalau buat art and craft stuffs ok plak *play with paints and play-doh*, tapi tak tahulah bagi pencil color je terus, “Mommy buatlah, Adam penat lah..” Adoiii hai..Nak paksa2 karang kata memaksa plak.. Alih biarkan aje..


Some activities we did to help him put some interest in arts..
 I print activity worksheets from Starfall.com..
Sambil belajar sounding tu sambil buat coloring..

Mommy pun color sekali..



Writing as well..
*pencil papa beli for mommy from Korea 6 years back, alih anak yg pakai =)*

Ni hasil selepas 2 bulan pergi school..
Left picture tu awal2 start school dulu, yg second tu 3wks back kut tak silap…
Kalau yg first tu, dia kata “Adam chose rainbow color” meaning that dia boleh color suka hati dia je lah..
Now, dia dah rajin nak pilih color yg betul and color pun tak kuar garisan..
“Aunty said, cannot go beyond this”
Yelah mommy cakap tak dengar, aunty cakap cepat je ingat >.<


His new design of modern house ;)

And coconut tree!

Hope to see more Adam!!
=)
*teringin nak hntr art class, tapi takut pressure plak sb dia tak minat*

2 comments:

aimaniman said...

Dofollow purple blog cantik nie..
Cantik latuh... anak akak, 3 bulan sekolah cuma reti conteng jer,., tp pd akak ok le asal dia boleh fokus, biasa le anak llki..

Mama Haraz said...

Good Job! banyak improvement :) Tak sabar nak tunggu Haraz pg preschool.

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...