Monday, August 13, 2012

oooo balik kampung...


....hati riang...
*mesti sakan semua orang nyanyi lagu nak balik kampung kan??*

Samalah kita kat sini, tak sabarnye nak balik kampung. Specially Che Mimi dah sampai sane dah. Tak puas hati betul. O.o Counting days now, tak sabar. I love the moment packing bags *sebenarnye benda paling tak suka buat* and journey nak balik raya tu.  Lepas tu request Mr Hubby pasang lagu raya all the way back to Terengganu. Walaupun Mr Hubby bukannye reti sgt nak menghayati lagu raya tu, maklumlah kita dari kecik dah layan lagu-lagu raya ni kan. Tapi mesti jugak pasang. Baru mood itu mari taw. Yang best sekali, Adam lagik sebok counting days. Ngalahkan mommy dia. Bukan counting days nak raya, counting days nak balik rumah Omma and Okki, tak sabar2 dia.

Sejak ada discounts and rebates toll few years back, sukalah I nak check kalau2 dapat discount kan. Tahun2 sudah, dapatlah jugak. Kira bonus hari raya lah kan. Kali ini best tu 30%, tapi date kitorang balik tak de lah plak. Apalah, bagi 18, 19 Aug, orang dah sampai kg lah. Nak bagi macam tak ikhlas je. Bagilah 2,3 days before raya kan. Tapi, takde nye orang kisah pasal discounts ke rebate ni kan, bila nak balik raya, balik je..Takde nye nak delay sebab nak discount kan??Betul tak?? Dah lah cuti sekolah awal, mak aiii..Harap2 tak jam lah ..

For those yang belum tengok lagi discounts and rebates table tu, boleh tengok sini...

Info from the star..
Note : ETC (Electronic toll collection : smart tag, touch n go, plusmile)

Bila korang balik kampung??
=)

...oooo balik kampung...oooo balik kampung...


7 comments:

zahira said...

Bestnyaaaa nak blk kapong doh!klong raya ke 3 baru blk!

amirah said...

tak sbar kan nak balik kg..

airin diana said...

amboi amboi nadia.. mood raya dah ek? start cuti bile?
adam paling excited la tu kan

mommyNadia said...

kaklong,
Raya ketiga ke baru balik??Thn ni giliran sini ek??Ala, tak jumpe ler. Sokmo balik Besut on 2nd raya. kak Eny??

mommyNadia said...

Amirah,
hehehe, betul..
Tk sabar sgt, dah lama tak balik!

mommyNadia said...

Airin,
Mood raya tu tak sgt, mood nak balik kg lagik kuat, puasa ngan family kat kg..lama Airin, Nadia tak balik kg.
Jeles lah kg awak dekat...tak aci!!;)
Amboi2..Airin siap ada holiday PD yer cuti raya kali ni..besh!!

zahira said...

Eny pun blk raya ke 3. Cuti lama ke? Igt nak gii jln KT. Blh la singgah raya.

Post a Comment

It might take me a while to reply, but I do read all comments received! Tq =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...